7. sep. 2017

September je ...

in privoščimo si kaj posebnega! :-)

Mladi listki triplata.
Da si ne pripravljamo samo špinače, je tokrat poskrbel Peter in nam pripravil zeleno presenečenje - listke triplata in kreše.  Pohrustamo jih lahko surove ali jih vmešamo na primer v vročo poletno, pire krompir ali v bučni pire. Poskusite jih tudi v smoothiju.

Letos imava prvič sladko bučo s pravim imenom "Georgia Candy Roaster" Naju je prepričala v enostavni sladici trenutnega navdiha. Seveda se da iz nje narediti še marsikaj drugega kot na primer: pito, zavitek, kompot,..

Sladica trenutnega navdiha: Bučo olupite, ji očistite sredino in jo podušite do mehkega z malo vode. Če imate še kakšno sadje pri roki, ga mirno lahko dodate (fige, zamrznjene borovnice, eko banane, breskve, robide..) .  Nato maso pretlačite, da dobite pire.Odstavite z ognja, dodate sladilo (med?), malo kokosove moke  in pri serviranju ne skoparite s smetano, ovčjim jogurtom ali  skuto.

Paradižnika je bilo dovolj le za sestavljene zabojčke, vsi zabojčki so dobili šopek zelene in sladko bučo "Georgia Candy". Zelenjavo čaka le še priprava, kombiniranje okusov in seveda jedci :-)

Majhen zabojček za 8 evrov:
- krompir (1 kg)
- paradižnik (0,5 kg)
- paprika (0,25 kg)
- por (0,25 kg)
- vrečica triplata in kreše (50 g)
- šopek zelene
- sladka buča (rezana, 1 kg)

Srednji zabojček za 12 evrov:   
krompir (1 kg)
- paradižnik (1  kg)
- paprika (0,25 kg)
- por (0,25 kg)
- jajčevci (0,5 kg)
- melona (manjša)
- sladka buča (rezana, 1 kg)
- šopek zelene
- manjša solata 
- šopek listov pak-choija

Veliki zabojček za 16 evrov:
- krompir (1 kg)
- paradižnik (1 kg)
- bučke (0,5 kg)
- stročji fižol (0,5 kg)
- korenček (0,25 kg)
- por (0,25 kg)
- čebula (0,25 kg)
- špinača (0,25 kg)
- vrečica listkov mizune (0,25 kg)
- sladka buča (rezana, 1 kg)
- melona
- šopek zelene

Ni komentarjev:

Objavite komentar