6. avg. 2012

O začetkih partnerskega kmetijstva pri nas

Peter Studen:"Okoliški kmetje opažajo, da mi kar prodamo, oni pa imajo težavo s prodajo, sploh če so vezani na zadrugo, kjer so vsako leto večji problemi. Zato se da marsikaterega kmeta spreobrnat v ekološko, saj vidijo da je lažje prodat, prav tako pa tudi sama pridelava ni nič zahtevnejša, kar je sicer v nasprotju z mnenjem svetovalne lokalne službe."

Romana Rejc:"Mislim, da je v ekološkem kmetijstvu še veliko možnosti. Svetovala bi lokalnim kmetom, ki pridelujejo zelenjavo na konvencionalen način, da se preusmerijo v ekološko. Super bi bilo, da bi se tudi potrošniki, ki kupujejo na tržnicah pri teh kmetih zmenili, da želijo kupovati le ekološko hrano."

 Mimi Porta:" Lahko bi bil to dodaten vir zaslužka na kmetiji in smo poskusili z gojenjem zelenjave tudi za druge."


Ogled oddaje možen tukaj.

1 komentar:

  1. Super povedano, se strinjam z vsem in tudi ne kupim nič od takih, ki ne kmetujejo na ekološki način. Vaša zelenjava in sadje so res nadpovprečno okusni, tudi v teh sušnih časih, tako da res vse pohvale in le tako naprej!! Sinja

    OdgovoriIzbriši