22. jul. 2011

Bučna lazanja

Patišonke  (rožice)odlične za lazanjo.
Jed pripravila: Romy 

Najprej si pripravimo  testo za lazanje

Potem si  pripravimo Bučni nadev.  Na maščobi prepražimo eno malo  čebulo, da postekleni, dodamo dve  na tanke lističe narezani bučk (nekoliko večje, najboljše za to so patišonke) in podušimo par minut, da se zmehčajo  in ne razpadejo, posolimo, dodamo česen in baziliko. 

Nato si pripravimo bešamel, na  maslu prepražimo moko, zalijemo z mlekom, solimo, dodamo muškatni orešček in  ko se  nekoliko ohladi  mu primešamo jajce. Buče imajo precej vode, zatonam jajce lazanjo veže. Pripravimo si še nekaj naribanega sira.

Nato pričnemo z  nalaganjem plasti, testo, buče, bešamel, nariban sir in končamo  s testom  politim z bešamelom.

V pečici pečemo    na 180 stopinj 45 minut in pred serviranjem naj počiva še kakšnih 15 minut.   Buče so zelo nevtranega okusa in lahko kakšno plast  nadomestimo s paradižniki ali kakšno drugo zelenjavo,seveda jo preje poražimo ali pokuhamo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar