13. jul. 2010

Chioggia v solati in chioggia kot krpačo




Od:
MojEkoVrt


Chioggia v solati


Chioggio operemo in jo skuhajmo z olupki tako kot smo to navajeni pri rdeči pesi, le da potrebuje manj časa. Ko je mehka, jo olupimo in narežemo na tanke rezine. Dodamo limonin sok ali kis, sol piranskih solin in oljčno olje s primorske. Po želji solato popramo in počakajmo da se ohladi. Presenetil nas bo zelo sladek okus, ki prija.





Krpačo za vegetarijance
(carpaccio)

Gomolj chioggie operemo in po potrebi tudi olupimo, ni pa nujno. Z ribežnom ga razrežemo na zelo tanke rezine in jih polijemo z pomarančnim sokom, ki mu primešamo poper ali mešanico azijskih začimb (Asian Fire od EZE) ter sol. Naj vam predjed tekne.

P.s.: Chioggio v partnerskih zabojčkih dobite v tem tednu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar