Bob že dela stroke. Foto: Tina g |
Že konec decembra smo prvo rundo boba posejali in ravno ta je že naredil velike, zelene, sočne stroke. Nekaj ga sicer ni prezimilo (mrzlo vreme in burja v februarju), večino pa ga je. Drugo rundo smo posejali po zimski burji in ta ravnokar dela velike, bele cvetove, tako da izgleda, da se bo bob v naših zabojčkih še pojavljal.
Stročji bob, ki ste ga dobili v zabojčkih, ne luščit!
Uporaba mladega boba v strokih
Mladi bob, ki je pripravljen za dušenje. Foto: Tina g |
Strok boba operite, ga narežite na želene kolobarčke in ga skuhate v sopari ali dušite, dokler ne postane mehek. Če še ne poznate njegovega okusa, priporočamo, da ga poskusite brez kakršnih koli dodatkov.
Prehranski pomen boba
Stročji bob je izvrsten vir mikro- in makrorudnin in karotenoidov. Dobro se ujema s peteršiljem, metinimi listi, oljčnim oljem, z limono, česnom in še čim.
Ni komentarjev:
Objavite komentar