3. nov. 2011

Listnati ohrovt - preprosto najboljši pozimi

Kodrasti rdeči listnati ohrovt.

V Italiji znan kot "Cavolo Nero:"

Zabojčki , 3.11.2011:
Mali zabojček vsebuje: 500 g topinamburja, 250 g korenja, 1 gomoljno zeleno, 1 manjšo glavo zelja, 250 g kodrastega listnatega ohrovta, okoli 200 g tat-soija in 1 endivijo.
Srednji zabojček vsebuje: 1 endivijo, 1 kg krompirja, 500 g topinamburja, 1 bučo sucrine, 250 g korenja, 100 g česna, 250 g čebule, 1 stebelno zeleno, 500 g črne rekdve, 1 glavo zelja in šop listnatega  ohrovta. 
Veliki zabojček vsebuje:1 kg krompirja, 500 g topinamburja, 1 večjo bučo sucrine, 250 g korenja, 250 g čebule, 100 g česna, 500 g črne redkve, 1 glavo zelja, 100 g rukole, 1 stebelno zeleno, 250 g listnatega ohrovta, 1 glavnati ohrovt in endivijo. 

Zelenjava kot čips - sušeni listi listnatega ohrovta. Foto: Tina g


Jedi iz listnatega ohrovta?
* Presna jesenska solata iz listnatega ohrovta
* Omaka za špagete
* Lazanja z listnatim ohrovtom
* Listnati čips


Hladna solata
Listnati ohrovt (katerega koli)   preprosto vržemo v vrelo vodo in  pustimo nekaj minut, da se zmehča. Nato ga poberemo iz vrele vode, listom odstranimo debelejšo listno žilo in ga narežemo na trakove.  Začinimo z oljčnim oljem, soljo, česnom in še kaj po lastni želji.

Ni komentarjev:

Objavite komentar