7. feb. 2024

Zelenjavo gojimo že več kot deset let ...

Retrospektiva naših zabojčkov .. 

Gojili smo tudi zelenjadnice, ki jih v običajnih trgovinah ne najdete ..

Ali veste, da so krizanteme užitne, da  zimski tolščak izgleda popolnoma drugačen od poletnega in da pri sladkornemu grahu jemo  cele stroke?  Obstaja pisan  svet kreš in da so jajčevci tudi beli in tanki.. 

Vse to in še več smo spoznavali in preizkušali zadnjih deset let oz. še več na naših njivah, seveda pa tudi kuhinja ni zaostajala z eksperimentiranjem, saj sta njiva in kuhinja pri nas neločljivo povezani. 

Njiva nam da navdih za ustvarjanje v kuhinji. Tako drugačna miselnost kot smo jo vajeni od raznih priznanih chefov  kuhinj, ko se jim  ideje porodijo na  listu papirja in nato sledi tek po trgovinah. 

Dragi chefi, kdaj boste šli na njive in začeli sodelovati s kmeti? 









Ni komentarjev:

Objavite komentar