17. avg. 2017

Najina kolekcija buč in dva obroka na hitro

Pisan svet buč in najrazličnejši okusi. 
Tudi če niste največji ljubitelj buč, vas znajo jedi iz njih presenetit. 
Navzven mogoče ne tako privlačne,
a buča špagetarica preseneti z maslenim okusom,
zelo popularna buča hokkaido, ki se ne lupi,
muškatna buča (sorta "Sonca") z zelo polnim mesom,
izrazito prijetnim okusom in dobro strukturo,
ki se poda k večini jedem

In še ena ..
 Buča velikanka, ki dobro skriva svojo privlačnost.
Njeno originalni ime je Georgia Candy,
midva pa sva jo poimenovala VELIK CUKRČEK  v obliki bombe :-)
Primerna tudi za pite, sladice in kompote. 

Objavljava sestavo tokratnih zabojčkov:

Majhen: jajčevci (0,5 kg), paradižniki (1 kg), buča hokkaido, špinača (0,25 kg), paprika (0,25 kg) in manjša melona

Srednji: krompir (1 kg), paradižnik (1 kg), buča hokkaido (1 kg), lubenica (manjše), melona, čebula (0,25 kg), česen (0,1 kg), paprike (0,25 kg ali korenje) in bučke ali kumare.

Velik: krompir (1 kg), paradižnik (1 kg), košarica s češnjevimi paradižniki (0,5 kg), jajčevci (0,5 kg), bučke (0,5 kg), čebula (0,25 kg), melona, buča hokkiado, por (0,25 kg), korenje (0,25 kg) in špinača (0,25 kg)

Obrok  v naravni sklečki
Jed iz buče špagetarice na hitro.
Ko vam jo uspe razpolovit (to je tudi najtežji del), jo pokuhajte v sopari kakšnih 15 min.
Z vilicami poskušajte trdoto mesa in ko se vam zdi, da je ravno prav "al dente", jo daste iz lonca,
jo posolite, popoprate in dodate začimbe po svojem okusu.
Še malo postrgate mesa, da dobite malo več bučnih špaget,
dodate kakšen mehek sirček,  kislo smetano in dober tek!
Bučni miks v  ponvici 
Muškatna buča v družbi z očiščeno,a neolupljeno bučo hokkaido.

Dodana je še čebula, paradižnik in zucchini bučka.
Počakajte da se vse zmehča, začinite in
 proti koncu dušenja prelile še jajcem ali dvema ter sladko smetano.

Hitro & enostavno & hranljivo & okusno

Namesto moke je za tole slano pito podlaga kar buča špagetarica.
Z eno besedo: IZVRSTNO! :)) 

Na koncu ostane le še tole! :-) 

Ni komentarjev:

Objavite komentar