30. sep. 2014

Za spremembo ne zelenjavno ampak čokoladno povabilo

 Jutri, v sredo, 1. oktobra, med 10. uro in 19.30, bo pred pravično trgovino 3Muhe v Ljubljani zapeljal avtobus, ki bo vsem omogočil brezplačno seznanitev z zgodbo o čokoladi.

 


 Vir: http://www.delo.si/prosti-cas/zanimivosti/cokoladni-avtobus-z-misijo.html
"Naša priljubljena sladka razvada in gurmanski užitek, ki se mu upre le redkokdo, je povezana s kakavom. Medtem ko si mi oblizujemo prste, pridelovalci kakava živijo v revščini. Velike zahodne proizvajalke čokoladnih izdelkov kmetom namreč ne plačujejo nujno potrebne surovine, kakavovih zrn, po pravični ceni.

Poleg tega jih nizka cena kakava sili v monokulturno obdelavo, kar pomeni izčrpavanje obdelovalnih površin in uporabo nevarnih pesticidov.

Smo pri tem nemočni? Aktivisti Čokotoura 2014, njihov vodja je biolog Sven Selbert, ki se ukvarja z ekologijo, menijo, da ni tako. Njihova turneja z avtobusom poteka po vseh večjih evropskih mestih, kjer želijo nas povprečne potrošnike spodbuditi k nakupu izdelkov pravične trgovine. Slogan njihove turneje je Čokolada naj bo pravična! (Make Chocholate Fair!). Menijo, da je vsakdo lahko aktiven in prispeva k spremembam."

Ni komentarjev:

Objavite komentar