Marelična marmelada na pirinem kruhu. |
Do svežih marelic nas loči še nekaj mesecev, zato pa se sladkamo z njeno marmelado.
Na vsake toliko časa naredimo odlično Sacher torto (recept nekoliko prilagodimo), ker pa je sedaj čas krofov, pa se gremo lotit še tega.
Bomo poročali, ko jih naredimo.. :))
Vir recepta: www.ekooaza.si in Mama Terra na Facebooku
Sestavine:
- 2 dcl bio ovsenega mleka NaturGreen
- 20 dag bio javorjevega sirupa
- 7 dag bio rastlinske margarine
- 2 žlički suhega kvasa
- 50 dag bio kamutove bele moke Sottolestelle
- naribana lupina ene bio limone
- 1 žlička bio vanilje v prahu
- bio marelična marmelada za nadev
- Olje za cvrtje (priporočamo kokosovo olje Tropicai)
Postopek:
V manjšo posodo za kuhanje dajte ovseno mleko, javorjev sirup, rastlinsko margarino in na malem ognju segrevajte do mlačnega. Odstavite in mešajte toliko časa, da se margarina popolnoma raztopi. Pripravljeno mešanico polijte po kvasu in pustite vzhajati na toplem (opomba: pustite vzhajati do take mere, da kvas res dobro naraste in da se že malce speni). Kamutovo moko zmešajte z limonino lupinico in vanilijo. Dodajte narasli kvas in še enkrat vzhajajte na toplem – testo naj doseže vsaj dvakratno maso. Testo narahlo premesite, razvaljajte in izrežite majhne kroge. Pustite, da ti še malo vzhajajo. Ocvrite v ne preveč vročem olju in krofe nadevajte z marmelado.
Namig: Za otroke lahko namesto marmelade uporabite bio čokoladni namaz ter zgornji del ohlajenih krofov prelijete s čokoladnim prelivom.
Evo, na pustno soboto smo poskusili tudi iz kamutove moke in so še kar uspeli ...
OdgovoriIzbriši