8. jun. 2012

Primerjava cen

Ker se zavedamo, da je cena zelo občutljiva tema, vsako leto naredimo pregled in primerjavo naše ponudbe z ostalimi. Še vedno lahko rečemo, da ponujamo  ekološko zelenjavo po približno enakih cenah kot bi jo kupili na osrednji ljubljanski tržnici iz konvencionalne ali integrirane pridelaveSeveda je z zelenjavo vedno tako, da  pri oblikovanju  cen največkrat vplivata  kakovost in sezonskost .

Podatke smo za osrednjo ljubljansko tržnico vzeli iz zadnjega Kmečkega glasa, za Zeleni zabojček in ponudnika  iz Avstrije - Adamah pa smo za cene pobrskali kar iz njihovih spletnih trgovin.  Oba ponujata ekološko zelenjavo in sadje in je v ceno vključena tudi dostava na dom. Kjer smo pustili prazni prostor, nam podatek ni  bil dostopen. Ekološke tržnice v Ljubljani nismo vključili, ker razen solate, kjer  se cena giblje od 5 do 7 evrov za kilogram, ostalih podatkov ni objavljenih. 


Tržnica Ljubljana-konv.
Zeleni zabojček-dostava
Adamah
Avstrija,
dostava
Brevkina
svežina
Blitva (kg)
4-6 evr
4 evr
4,35 evr
4 evr
Bučke (kg)
2,50 – 3 evr
2,97 evr
2,95 evr
2,5 evr
Mladi česen
6-10 evr
18 evr
14,50 evr
8 evr
Mladi krompir (kg)
2-3 evr
2,5 evr (Italija)
 ga še ni
2,50 evr
Solata (kg)
2-3 evr
4,19 evr
4,50 evr
3,4 evr
Marelice (kg)
-
5,90 evr
5,40 evr
3 evr

Pri primerjavi cen nas je presenetilo predvsem to, da Avstrijci še nimajo svojega mladega krompirja. 

Seveda pa cena ni vse, veliko pomeni tudi svežina. In tukaj imamo spet mi prednost pred trgovinami, saj solato poberemo še isti dan ko jo tudi postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar