Prvi paradižniki so nas presenetili tudi s količino. Foto: Tina g |
Ponedeljkovi zabojčki , 11.7.2011:
Mali zabojček vsebuje: 1 solato, 0,5 kg krompirja, 0,5 kg stročjega fižola, 1 vrečico blitve, 250 g paprik, 50 g česna, 1 komarček, 1 glavo mladega zelja in 0,5 kg paradižnikov.
Srednji zabojček vsebuje: 1 solato, 0,5 kg krompirja, 0,5 kg stročjega fižola, 0,5 kg bučk patišon, 250 g korenčka, 0,5 kg graha v stroku, 250 g paprik, 250 g čebule, 1 glavo mladega zelja in 1 kg paradižnikov.
Veliki zabojček vsebuje: 2 solati, 1 kg mladega krompirja, 0,5 kg stročjega fižola, 250 g korenja ,0,5 kg bučk patišon, 0,5 kg paprik,1 glavo mladega zelja, 250 g čebule, okoli 400 g jajčevcev, 1 komarček in 1 kg paradižnikov. Četrtkovi zabojčki, 14.7.2011:
Zabojčki so enaki ponedeljkovim, le četrtino kilograma graha v srednjih zabojčkih sva zamenjala za bučke, ker nama ga je zmanjkalo.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
O bučah patišonkah
Bučke patišonke imajo bolj čvrsto meso in vsebujejo manj vode kot cukini bučke. Uporabljamo jih v omakah, rižotah, kašah, odličen je tudi kompot iz njih, pa tudi nadevane ali pečene so odlične.
Buče ne lupimo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar