11. jul. 2011

Prvi paradižniki

Prvi paradižniki so nas presenetili tudi s količino. Foto: Tina g
Ponedeljkovi  zabojčki , 11.7.2011:
Mali zabojček vsebuje: 1 solato, 0,5 kg krompirja, 0,5 kg stročjega fižola, 1 vrečico blitve, 250 g paprik, 50 g česna, 1 komarček, 1 glavo mladega zelja in 0,5 kg paradižnikov.
Srednji zabojček vsebuje: 1 solato, 0,5 kg krompirja, 0,5 kg stročjega fižola,  0,5 kg  bučk patišon, 250 g korenčka, 0,5 kg graha v stroku, 250  g paprik, 250 g čebule, 1 glavo mladega zelja in 1 kg paradižnikov.
Veliki zabojček vsebuje: 2 solati, 1 kg mladega krompirja, 0,5 kg  stročjega fižola, 250 g korenja ,0,5 kg bučk patišon, 0,5 kg paprik,1  glavo mladega zelja, 250 g čebule, okoli 400 g jajčevcev, 1 komarček in 1 kg  paradižnikov. 

Četrtkovi zabojčki, 14.7.2011:

Zabojčki so enaki ponedeljkovim, le četrtino  kilograma graha v srednjih zabojčkih sva zamenjala za bučke, ker nama ga je zmanjkalo.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 O bučah patišonkah

Bučke patišonke imajo bolj čvrsto  meso in  vsebujejo manj vode kot cukini bučke. Uporabljamo jih v omakah, rižotah, kašah, odličen je tudi  kompot iz njih, pa tudi  nadevane ali pečene so odlične. 
Buče ne lupimo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar