30. sep. 2010

Tedenska ponudba zadnjega septemberskega dne

OPOZORILO! 
Prosim, da porabite slive čim prej, ker so po vzetju iz hladilnice tu in tam začele plesneti.
Slive so žal take narave, da ob vlažnem vremenu (se ne izgovarjam na vreme, tako je pač letos) ne čakajo. Prišle so v sredo zjutraj iz Ribnice, takoj smo jih dali v hladilnico in nežno razdelili med vas. Z tako veliko sladkorja je na nek način normalno, da nastane plesen, samo pri nas še ne, ker so na hladnem pri 4°C.
 


Foto: Darko P.

Polni zabojček vsebuje: 
1 glavo solate, 400 g radiča, 100 g čebule, 400 g paprik, 1 glavo zelja, 800 g pese, 400 g korenja, 500 g zelene, 2 kg krompirja (sorta Agria), 200 g rumenega korenčka, 500 g stročjega fižola, 1 bučo maslenko, 1 cvetačo (žal niso ravno snežne kepe) in šop listov brokolija.

Polovični zabojček vsebuje: 
1 glavo solate, 400 g paprik, 500 g pese, 400 g korenja, 1 kg krompirja (sorta Agria), 800 g paradižnika (zdaj pa res zadnjič v tem letu), por in šop listov brokolija.

Posebno sporočilo: 
Na zgornji polici desno je ostala vrečica s pol kilogramov stročjega  fižola. Če komu manjka, nam prosim sporočite...

Opombe in priporočila:
* Krompir sorta Agria je najprimernejša za peko in "svaljkanje", za izdelavo njokov, cmokov in podobne mokaste zadeve in se ga manj priporoča za pire in v oblicah, ker vsebuje več suhe snovi. Za te namene je bolj primerna sorta Jelly, ki ga boste dobili malo pozneje.

* V zabojčke smo vam dali tudi liste brokolija, ki so okusni za raznovrstne smoothie-je.  Lahko jih na drobno narežete in popražite za razne omake ali jih enostavno skuhajte z ostalo zelenjavo (korenčkom, korenom peteršilja, zeljem, cvetačo, špinačo, bučo, brokolijem,...), ki je  na koncu zmiksajte s paličnim mešalnikom in dobili boste odlično juho.Uporaba je enaka kot ste uporabljali listnati ohrovt.

Aktualna dodatna sezonska ponudba
Še vedno vam je na voljo:
- kislo zelje (450 g ali 900 g)
- stročji fižol za ozimnico
- pesto iz bazilike in česna
- marmelada iz sliv
- svež stisnjen sok iz starih sort jabolk, ki so zorela v nasadu iz Ribnice, sproti pa ga stiskamo  na naši kmetiji (1,5 l)

Ni komentarjev:

Objavite komentar