6. avg. 2010

Pečene hokkaidke s feferoni in žajbljom



Od:
Tinka


Bučam odstranimo semena, a jih ne zavržemo. Narežemo jih na krhlje in jih damo v pekač. V možnarju stolčemo pest žajbljevih listov (predvidevam, da ga vas večina goji doma v lončku), malo soli, nalomljeno cimetovo palčko (lahko tudi ščepec cimeta v prahu, s čimer se izognemo nerodnemu pobiranju lesenih delcev iz gotove jedi), oljčno olje in pol sesekljanega feferončka iz kmetije Studen (če pa ste ljubitelji bolj pekoče hrane, pa seveda več). Z narejeno zmesjo prelijemo krhlje buč in poskrbimo, da ima vsak vsaj malo te super marinade. Na koncu jih potresemo še s semeni, ki smo jih prej shranili in s pripravo smo končali. Pekač prekrijemo z alu-folijo (saj si res ne želimo, da bučke izgubijo ves sok) in na 180st C pečemo cca 30 min, da se zmehčajo. Nato pa jih še 10 min pečemo odkrite, da se zapečejo, semena pa rahlo porjavijo in postanejo hrustljava.

Če vam žajbelj ni všeč ali ga nimate pri roki, lahko eksperimentirate tudi z rožmarinom ali timijanom (pri tej kombinaciji se lahko brez obžalovanja izognete cimetu).

1 komentar:

  1. Mmm, priporočam! Pečene buče pa so itak dobre že same po sebi. :P

    OdgovoriIzbriši