10. avg. 2010

Cmoki s peso in kaprami


Foto: D.Plohl

Ker nas sprašujete, kaj še lahko naredite z rdečo peso, posredujem zanimiv recept.

Če želite biti 100 % lokalni,
poiščite alternativo mešanici indijskih začimb garam masale. Mogoče le peteršilj, kumina, koriander (žal ga letos nimamo na kmetiji), koper, hren,... Naj vam bodo okusi, ki jih odkrivajte del vašega stila. Za kapre povprašajte kakšnega primorskega kmeta ali jih nadomestite z čim drugim. Kot je razvidno iz slike, sem sama delala brez kaper,a bi z njimi štruklji pridobili izrazitejši okus.

Vir recepta: Kalčkova zgibanka Zdravje se začne v kuhinji

Sestavine:
200 g rdeče pese (tehtana skuhana in olupljena)
1/2 dcl vode
220 g moke, tip 900
sol
1 čajna žlica garam masale (mešanica indijskih začimb)
30 kaper v olju

Rdečo peso pretlačimo s paličnim mešalnikom. Prilijemo vodo in ponovno pretlačimo. Dodamo moko, sol in začimbe ter zamesimo testo. Oblikujemo manjše cmoke, ter na sredino vsakega potisnemo 3 kapre. Skuhamo v slanem kropu. Kuhane cmoke lahko potresemo s sezamom, zabelimo z drobtinami ali malce popečemo na eko maslu ali kokosovi maščobi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar