5. okt. 2017

Klorofil je v različnih oblikah

Ta teden sva bova pa malo bolj klorofilna in malo manj bučna :-)

Azijska listnata zelenjava hitro raste in škoda bi bilo, da bi jedli le solate. Prav tako se seveda lahko uživa surovo, še bolj pa priporočava blanširano, hitro ohlajeno z mrzlo vodo z dodanim oljčnim oljem, kislo smetano, parmezanom, še mogoče podušenim porom ter naribano redkvijo, poleg seveda klasičnih začimb, ki jih ne smemo pozabiti: sol in poper.

Odlično se listki ujemajo s siri in tofujem.
Kdor si bo vzel več časa v kuhinji,  pa priporočava azijske zavitke



Vsebina današnjih zabojčkov:

Zabojček za 8 evrov:
krompir (1 kg), solata (1 kos), kumare (0,5 kg), por (0,25 kg), buča hokkaido (manjša), paprika (0,25 kg), sladkorni grah (0,1 kg)

Zabojček za 12 evrov:
Krompir (1 kg), solata(1 kos), st. fižol (0,5 kg), por (0,25 kg), buča hokkaido, paprika (0,25 kg), česen (0,1 kg), čebula (0,25 kg),listki pak-choija

Zabojček za 16 evrov: 
krompir (1 kg), endivija (1 kos), paradižnik (1 kg),  st. fižol (0,5 kg), por (0,25 kg), kumare (0,5 kg), paprika (0,25 kg), mlada čebula (0,25 kg), daikon, špinača (0,25kg), kumare (0,8 kg), česen (1 kos), buča hokkaido




Sladkorni grah - očiščen in opran 
Jed s sladkornim grahom, kislo smetano,
 oljčnim oljem, začinjen s currijem. 

1 komentar: