20. maj 2014

CMOČKI S ŠPINAČO (ali koprivami)

Mi smo naredili varianto s koprivami, seveda pa lahko tudi s špinačo ali katerokoli drugo listnato zelenjavo. Tudi s čemažem, blitvo ali listnatim ohrovtom.

Špinači posmukamo liste in jo damo v krop za nekaj minut. Skuhamo si še okoli 200 g krompirja in ga pretlačimo. Nato v skledo damo narezano blanširano špinačo, 100 g skute, 2 jajci, 40 g masla, 100 g zdroba in 100 g moke (če je durum moka, lahko tudi manj) in seveda pretlačen kuhan krompir. Posolim, dodamo še malo popra in muškatnega oreščka . Oblikujem cmoke, jih povaljamo v moki in jih damo v vrelo vodo. Ko cmočki priplavajo na površje, pustimo še kakšnih 5 min., da vrejo in jih s penovko poberemo na pladenj. Zraven se prileže sirova omaka ali kar omaka iz preostale špinače z dodano sladko smetano.



Ni komentarjev:

Objavite komentar