S pisanimi bučnimi jedmi v čarobne zimske dni!
Delavnica bo potekala:
21. NOV 2011 ob 17. uri
v Zavodu BOB, Robbova 15, Ljubljana.
Delavnico bo vodil Matjaž Kološa
Cena triurnega tečaja je 25 € na osebo.
Informacije in prijave na: 041 865 789 ali matjazeva.kuharija@gmail.com.
21. NOV 2011 ob 17. uri
v Zavodu BOB, Robbova 15, Ljubljana.
Delavnico bo vodil Matjaž Kološa
Cena triurnega tečaja je 25 € na osebo.
Informacije in prijave na: 041 865 789 ali matjazeva.kuharija@gmail.com.
Na delavnici bomo spoznali več sort buč in njihovo uporabo v kuhinji. Naučili se bomo pripravljati različne jedi, kot so solate, juhe, enolončnice, namazi, pireji, polpeti in sladice.
- živila/surovine, ki jih uporabljamo pri pripravi zdravih jedi;
- kako izbrati/kupiti živila v poplavi številnih živil različne kakovosti;
- prehranske vrednosti, ki jih uporabljena živila vsebujejo in njihov vpliv na zdravje;
- tehnike priprave oz. predelave, ki živila pri pripravi jedi ohranijo v čimbolj naravni obliki ali pa jim prehransko vrednost celo izboljšajo (namakanje in nakaljevanje semen, drobljenje, sočenje, sušenje in drugi postopki minimalne obdelave živil);
- načine časovno ekonomične in hkrati enostavne priprave zdravih jedi;
- pripomočke/aparate za predelavo in pripravo živil v zdravi kuhinji;
- teorijo o zakisanosti, njenih vplivih na zdravje, razlike med posameznimi živili in na tej osnovi sestavljene jedilnike;
- pomembnost ekološke pridelave hrane in sezonske izbire živil;
- možnosti, kako v vsakodnevni prehrani povečati delež životvornih in minimalno predelanih živil.
Ni komentarjev:
Objavite komentar