14. nov. 2011

Pak-choi v zabojčkih

Ozelenela njiva v Šmarju.           Foto: Tina g




Zabojčki , 14.11.2011:
Mali zabojček vsebuje: 1 kg krompirja, 250 g čebule, 250 g korenja, 1 manjšo glavo ohrovta, 100 g česna, 1 pak-choi*, 1 endivijo in okoli 350 g gomoljne zelene.
Srednji zabojček vsebuje:1 kg krompirja, 250 g čebule, 250 g korenja,1 manjši komarček, 1 glavo ohrovta, 1 pak-choi*, 1 endivijo, 750 g buče maslenke, 500 g rdeče pese , okoli 350 g gomoljne zelene, vrečico listov red gianta (200 g) in mini cvetačke z veliko mladimi listki.
Veliki zabojček vsebuje: 1 kg krompirja, 1 veliko bučo maslenko, 250 g korenja, 250 g čebule, 100 g česna, 1 večjo glavo ohrovta, 1 pak-choi*, okoli 400 g tat-soija, 500 g rdeče pese, 500 g radiča, okoli 350 g gomoljne zelene in okoli 400 g mini cvetačk z veliko mladimi listi.


Zabojčki , 17.11.2011:
Mali zabojčki vsebujejo enako kot ponedeljkovi. (Glej zgoraj!)
Srednji zabojček je malo spremenjen. Mini cvetačke   sva zamenjala za  rdečo peso in tako jo je sedaj skupaj kilogram.
Veliki zabojčki tokrat ne vsebujejo rdeče pese in mini cvetačk, temveč 500 g špinače.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
* O pak-choi-ju  si lahko preberete tukaj. Letos se nama zdijo  precej lepi, le burja jim je malo scefrala liste. 

KAŠA Z GOMOLJNO ZELENO

Kaša iz gomoljne zelene.
 
Namig za uporabo gomoljne zelene
Gomoljno zeleno operete, olupite  in jo narežite na manjše kose in jo podušite. Čez kakšnih 15 minut dodate narezano jabolko in počakate, da se zmehča. Prilijte mleko in s paličnim mešalnikom zmiksajte, da dobite kašasto zmes. Začinite še z sveže naribanim muškatnim oreščkom in kaša je pripravljena. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar