18. jul. 2011

V zabojčkih prevladujejo plodovke

Pestri sortni izbor. Med njimi tudi Zelena zebra. Foto: Tina g

Ponedeljkovi  zabojčki , 18.7.2011:
Mali zabojček vsebuje: 0,5 kg stročjega fižola, 500 g paprik, 1 kg paradižnikov, 120 g čebule in 500 g jajčevcev (beli ali rožnati).
 Srednji zabojček vsebuje: 1 solato, 500 g stročjega fižola,  1 kg  bučk , 250 g korenčka, 500  g paprik, 250 g čebule,  1 kg paradižnikov, 250 g čebule, 500 g kumar in 2 sladki koruzi.*
Veliki zabojček vsebuje: 1 solata, 1 kg  krompirja, 500 g bučk, 250 g korenja, 500 g paprik, 500 g dolge vigne, 250 g  čebule, 1 glava zelja, 500 g jajčevcev, 500 g kumaric, 1 kg  paradižnikov in prve melone (1 kg). 

Srednji zabojčki so dodatno dobili za poskusit še dolgo vigno. Skuhajte jo enako kot fižol. Veliki pa stroke okre. Okro je najboljše narezati na trakove ali kolobarčke in jo prepražite. Zraven paše čebula, paradižnik,  jajčevci, paprika in po okusu kaj pekočega. 


Četrtkovi zabojčki, 21.7.2011:

Zabojčki so enaki ponedeljkovim.
Srednji zabojčki tokrat žal niste dobili dolge vigne (mora zrast). Najbrž jo boste dobili že naslednji četrtek, ko jo bo dovolj za vse.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::
Priporočila: 
* Sladko koruzo lahko pojeste kar surovo. Če želite dobiti  sladka zrna koruze za  pripravo različnih  jedi, z nožem postrgajte storž od zgoraj navzdol.

Ni komentarjev:

Objavite komentar