Mlado zelje, nekateri težki skoraj kilogram. Foto: Tina g |
Ponedeljkovi zabojčki:
Mali zabojček vsebuje: 2 solati, 500 g bučk, šop korenčka, 1 manjšo cvetačo, 250 g čebule, 1 rumeno papriko, 1 glavo mladega zelja.
Srednji zabojček vsebuje: 2 solati. 1 kg krompirja, 500 g bučk, šop korenčka, 1 večjo cvetačo, 100 g česna, 250 g čebule, 1 rumeno papriko, 1 glavo mladega zelja.
Veliki zabojček vsebuje: 2 solati, 1 kg mladega krompirja, 1 kolerabici, 250 g korenja , 1 kg bučk, 1 paket blitve,1 paket poletne špinače, 1 večjo cvetačo, 100 g česna, 250 g čebule, 1 glavo mladega zelja, 1 rumeno papriko.Četrtkovi zabojčki:
Mali in srednji zabojček sta enaka ponedeljkovem, le velikemu smo zamenjali poletno špinačo z stranskimi poganjki brokolija in dodali manjšo cvetačo, zato pa ima več bučk in dodano sladko koruzo.
:::::::::::::::::::
O zelju ..
Presno ali surovo zelje je enkratno za odlično prebavo in razvoj ohranjanja zdrave črevesne flore, k čemur pripomore njegovo žveplo, vlaknine in zagotovo še kaj. Oslabljena prebavila pa se ne razumejo dobro s presnim zeljem, ki povzroča preveč zračnega in drugačnega neugodja. Po drugi strani je prav zelje ena izmed bistvenih vrst hrane za bolj zdrava, močna prebavila. (Vir: Dario Cortese - Zelenjava, druga moč naravne hrane)
Ni komentarjev:
Objavite komentar