Bučke še nikoli tako zgodaj. Foto: Tina g |
Ponedeljkovi zabojčki:
V malem zabojčku se v tem tednu nahaja: 250 g špargljev*, ravno toliko mladega graha**. 100 g mlade čebule, 250 g špinače, 0,5 kg mladega krompirja, 1 kolerabica in ena solata.
V srednjem je podobno, a brez graha, dodana je še ena solata, še pol kg krompirja več, 600 g bučk ,100 g česna in šopek mete.
Velik zabojček vsebuje: 1 kg mladega boba (za uživanje s stroki vred), 100 g česna, 600 g bučk, 500 g čebule, 250 g špinače, 1,5 kg krompirja, 1 kolerabico in dve solati.
Četrkovi zabojčki:
V tem tednu so identični, le pri velikih zabojčkih je pol kg boba zamenjano z grahom. Razlog: to kar v danem trenutku zraste, to porazdelimo in zmanjkalo nam je boba, dovolj pa je bilo graha. Aha, pa srednji zabojčki so brez mete, ker ste jih dobili že prejšnji teden.
Opombi:
* Šparglji niso iz naše kmetije, ampak z ekološke kmetije Petrovega brata.
** Grah je italijanske sorte (zelo droben), zato ga raje ne luščite, ampak 15 min. cele stroke kuhajte v malo vode, nato s paličnim mešalnikom spasirajte in na koncu precedite na srednjem situ, da se odstrani vlakna. Nastane sladka gosta omaka ali redka juha, odvisno od količine vode.
** Grah je italijanske sorte (zelo droben), zato ga raje ne luščite, ampak 15 min. cele stroke kuhajte v malo vode, nato s paličnim mešalnikom spasirajte in na koncu precedite na srednjem situ, da se odstrani vlakna. Nastane sladka gosta omaka ali redka juha, odvisno od količine vode.
Ni komentarjev:
Objavite komentar