30. maj 2011

Tedenski sestavljeni zabojčki - bučke, šparglji ali oboje

Bučke še nikoli tako zgodaj. Foto: Tina g



Ponedeljkovi zabojčki:
V malem zabojčku se v tem tednu nahaja: 250 g špargljev*, ravno toliko mladega graha**. 100 g mlade čebule, 250 g špinače, 0,5 kg mladega krompirja, 1 kolerabica in ena solata.
V srednjem je podobno, a brez graha, dodana je še ena solata, še pol kg krompirja več, 600 g bučk ,100 g česna  in šopek mete.
Velik zabojček vsebuje: 1 kg mladega boba (za uživanje s stroki vred), 100 g česna, 600 g bučk, 500 g čebule, 250 g špinače, 1,5 kg krompirja, 1 kolerabico in dve solati.
Četrkovi zabojčki:
V tem tednu so identični, le pri velikih zabojčkih je pol kg boba zamenjano z grahom. Razlog: to kar v danem trenutku zraste, to porazdelimo in zmanjkalo nam je boba, dovolj pa je bilo graha.  Aha, pa srednji zabojčki so brez mete, ker ste jih dobili že prejšnji teden.


Opombi:
*       Šparglji niso iz naše kmetije, ampak z ekološke  kmetije Petrovega brata.

**     Grah je italijanske sorte (zelo droben), zato ga raje ne luščite, ampak 15 min. cele stroke kuhajte v malo vode, nato s paličnim mešalnikom spasirajte in na koncu precedite na srednjem situ, da se odstrani vlakna. Nastane sladka gosta omaka ali redka juha, odvisno od količine vode. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar