Komarček tudi novembra, a ne več tako lep. Foto: Darko P. |
Sladki komarček ni ravno tipična rastlina za november, pa tudi ni pogosta na vrtovih, čeprav ne gre za nobeno novost, prej za obujanje starega. Njegov okus gomolja, stebla in listov v obliki iglic so nadvse osvežujoči deli in deluje razkuževalno.
Komarček se dobro poda z limonin sokom, s kvalitetnimi, aromatičnimi oljčnimi olji, s česnom, koprom, lovorovim listom, peteršiljem, muškatnim oreščkom, timijanu, kremnim juham in krompirju. Danes sem na primer naredila osvežujočo omako - gomolj komarčka sem na tanko razrezala in ga podušila. Ko se zadeva zmehča, sem ga pretlačila s paličnim mešalnikom in dodala ščepec morske soli. Vejice in nežnejše dele sem omaki dodala čisto na koncu, prav tako sem ga še pokapljala z limonin sokom in z oljčnim oljem...Zraven sem naredila zelenjavne samose, polnjene s pirejem iz buč hokkaidk. Njami, njami :)) Fantaziram pa o tem, kakšen bi kaj bil sladoled iz komarčka .....
Ni komentarjev:
Objavite komentar