29. okt. 2010

Bučna pita

Foto: Darko P. 

Za testo potrebujemo:
150 g moke
120 g surovega eko masla
50 g  zmletih lešnikov
jajce sem izpustila :))
in malo soli

Za nadev potrebujemo:
400 g bučnega pireja ali več
150 g zmletih lešnikov
120 g rjavega sladkorja ali melase
muškatni orešček
naribano lupino pomaranče
in malo sladke smetane

Zmešamo sestavine in zgnetemo testo, ki naj vsaj 30 min. počiva na hladnem. Priporočljivo je, da ga v kaj zavijete, da se vam ne zaskorji. Za nadev vse sestavne skupaj zmešamo, da je masa kar se da homogena (na priloženi sliki ni ravno tako :)) Nato na pomokani površini zvaljamo testo in ga položimo v pomaščen in pomokan pekač. Testo z vilicami večkrat prebodemo in nanj  stresemo nadev, ki ga z lopatico porazdelimo po testu. Pekač postavimo v ogreto pečico (200 stopinj) in pečemo 15 minut, nato temperaturo znižamo na 180 stopinj in pečemo še 25 minut. Pečeno in ohlajeno pito potresemo z na grobo sesekljanimi prepraženimi lešniki, ki smo jih sesekljali.

Ni komentarjev:

Objavite komentar