3. avg. 2010

Priprava ozimnice - kdaj in kako?

Veliko nas sprašuje o tem, kako bi si lahko pripravili ozimnico. Ponavadi se dela ozimnica v času, ko je vsega v izobilju. Veliko zanimiv receptov za vlaganje najdemo na Kulinariki Slovenije. O osnovah vlaganja pa vsekakor priporočam knjigo Vlaganje od Daria Cortese.




Na naši kmetiji nimamo namena vlagat, ker vsega pač ne moremo početi. Žal letos še ne bo mogoče dobiti kumaric in bučk za vlaganje, se bomo pa potrudili, da jih bomo posejali naslednjo leto, če boste izrazili interes. Kadarkoli pa lahko naročite večje količine zelenjave, če je le ta na razpolago. Nad 10 kg imate 10 % popusta. Sicer pa boste krompir, korenček in ostalo zelenjavo dobivali vse tja do sredine decembra, naročila pa bomo sprejemali tudi kasneje...

Na kmetiji se bo letos delalo kislo zelje in kisla repa, pesto iz bazilike. Mogoče pa bo dobiti tudi kakšno marmelado. V načrtu je še sok rdeče pese, korenčkov sok in sok iz jabolk.

Ni komentarjev:

Objavite komentar