Kdo smo?


Zabojčki Brevkine svežine prihajajo izpod šmarenskih gričev Vipavske doline. Ponujamo sezonsko, svežo zelenjavo in sadje, nabrano le malo preden jo ponudimo našim stalnim zvestim odjemalcem. Vse gojimo le na ekološki način, saj le na ta način lahko uresničujemo svoje težnje po nečem boljšem, ki ga nam ponuja lokalno okolje.

Vsako sezono si zadamo cilj, da mora biti pridelana zelenjava čim bolj kakovostna in zdrava, zavedamo pa se tudi nečloveškega faktorja, ki nam pri zastavljenih ciljih ponagaja. Kljub temu poskušamo s pridelavo zelenjadnic z več sortami, s tem se faktor tveganja precej zmanjša. Vsako leto iz čiste radovednosti poskušamo z gojenjem manj znanih vrtnin, kar povečamo pestrost naše ponudbe.


Nismo ravno tipična tradicionalna kmetija ... 

.. saj nimamo ne govedi in ne pujsev :-) 
Pred leti sta se Peter in Tina  priselila  na tukajšnjo lokacijo z že izdelano vizijo o tem s čim se bosta ukvarjala v življenju in temu posvetila večino svojega časa. Peter, ki je prej aktivno delal na družinski kmetiji, ki je med prvimi vstopila v ekološko kontrolo (Ekološka kmetija Studen) je kljub pridobljenimi bogatimi izkušnjami  moral pričeti na začetku. Nekaj njiv sta vzela v najem, kasneje tudi kupila  odročno, a zelo romantično parcelo sredi gozdička, kjer že rastejo sadna drevesa in prva sončno sočna zelenjava. Trudiva se, da nadaljujeva po začrtani  poti ... 

Peter in Tina, 2011. Prvi posajeni paradižniki na novi lokaciji. 


Kdo ali kaj je  Brevka?
Brevka je arhaično štajersko poimenovanje za ovco, ki ob prežvekovanju svojih obrokov meditira in uživa na zeleno pogrnjeni mizi. Njen kožuh je sinonim za mehkobo, zato  naši zabojčki nosijo ime ravno po tej ljubki, nonšalantni živalci, saj si želimo, da se tako brezskrbno prehranjujete tudi vi.
A brez strahu, v zabojčkih vas ne bomo  silili s sočno travo iz pašnikov, temveč z OKUSNO in pa predvsem SVEŽO zelenjavo. Svežina pa je ravno tista naša vrlina, s katero se radi pohvalimo pred konkurenco.
 
Nekaj foto utrinkov iz priprav tedenskih zabojčkov ...