18. apr. 2024

Presajanje melon

 

Danes smo presajala melone - ekstra sladke, majhne, ki jih naše stranke imajo najrajši. Takih pač ne dobite v trgovinah ... 😋

17. apr. 2024

Današnji utrinki

 



Presajanje paprik.

Krompirček je že velik. 

21. mar. 2024

Presajanje in sajenje sadik, ki jih sami vzgojimo

 

Zabojček za prevzem pri nas doma.
Vsak je malo drugačen, ker se spomladi na njivi zelo dinamično. 

Sadike čakajo na presaditev.

Posadili smo krompir.

Paradižniki in paprike so že kar veliki. 

15. feb. 2024

Pomlad je v zraku ..

 

Prve sadike letos. 

Nekatere zelenjadnice se pripravljajo na cvetenje. 

Gredice posute s kompostom,potke s sekanci.

7. feb. 2024

Zelenjavo gojimo že več kot deset let ...

Retrospektiva naših zabojčkov .. 

Gojili smo tudi zelenjadnice, ki jih v običajnih trgovinah ne najdete ..

Ali veste, da so krizanteme užitne, da  zimski tolščak izgleda popolnoma drugačen od poletnega in da pri sladkornemu grahu jemo  cele stroke?  Obstaja pisan  svet kreš in da so jajčevci tudi beli in tanki.. 

Vse to in še več smo spoznavali in preizkušali zadnjih deset let oz. še več na naših njivah, seveda pa tudi kuhinja ni zaostajala z eksperimentiranjem, saj sta njiva in kuhinja pri nas neločljivo povezani. 

Njiva nam da navdih za ustvarjanje v kuhinji. Tako drugačna miselnost kot smo jo vajeni od raznih priznanih chefov  kuhinj, ko se jim  ideje porodijo na  listu papirja in nato sledi tek po trgovinah. 

Dragi chefi, kdaj boste šli na njive in začeli sodelovati s kmeti? 









4. jan. 2024

Diši po domačih lešnikih in kolačkih

Miklavžev kolač iz domačih lešnikov in fig. 
Testo seveda iz naše emmer moke. 

Diši ...