11. nov. 2021

In kaj je danes v zabojčkih? Predvsem jesenski pridelki z naše njive ..



 

👌Kuharski namigi:
🟣 s črno redkvijo in emmer kašo. Naribajte črno redkev, jo posolite, začinite, dodajte oljčno olje in morda še trenutno vas najljubši sir.
🔻 z daikonom. Olupite ga, naribajte in na hitro podušite s česnom z oljčnim oljem in začimbami. Priloga se super poda h krompirju.
🟣 z jesensko zelenjavo v voku. Krompir, kolerabo, topinambur, sladki krompir, daikon in pak choi narežite, podušite do mehkega (pak-choi dodajte malo kasneje, ker potrebuje manj časa) in jed je pripravljena.
🔻 zavitek z zeljem in daikonom. Daikon naribajte, zelje in čebulo narežite in vse skupaj na hitro prepražite. Pripravite si vlečeno testo in presenetili vas bodo jesenski okusi iz pečice.

Ni komentarjev:

Objavite komentar