Še en teden, ko sva ZELENJAVO NABIRALA v 🌧.💧☔️
Prevladujejo manjše, a čvrste snežno bele CVETAČE, glavnati RADIČI, ŠPINAČA, ZELJE in OHROVTI.. Za dobro mero svežega c-vitamina pa dodatno poskrbita UŽITNI TRPOTEC in ZIMSKI TOLŠČAK, ki se od poletnega že po videzu močno razlikuje ...Oboje super okusno v solatah, z jajci ali v prilogah.
Prevladujejo manjše, a čvrste snežno bele CVETAČE, glavnati RADIČI, ŠPINAČA, ZELJE in OHROVTI.. Za dobro mero svežega c-vitamina pa dodatno poskrbita UŽITNI TRPOTEC in ZIMSKI TOLŠČAK, ki se od poletnega že po videzu močno razlikuje ...Oboje super okusno v solatah, z jajci ali v prilogah.
Sestavljeni zabojčki so pa takšni ...
Majhen zabojček za 8 evrov:
krompir (1 kg), por (0,25 kg), buča hokkaido, cvetača in zelje (manjša), endivija, gl radič in koleraba
Majhen zabojček za 8 evrov:
krompir (1 kg), por (0,25 kg), buča hokkaido, cvetača in zelje (manjša), endivija, gl radič in koleraba
Srednji zabojček za 12 evrov:
krompir (1 g), buča muškatna (rezana!), gl. ohrovt, črna redkev, špinača (0,25 kg), gomoljna zelena, gl. radič in cvetača
krompir (1 g), buča muškatna (rezana!), gl. ohrovt, črna redkev, špinača (0,25 kg), gomoljna zelena, gl. radič in cvetača
Veliki zabojček za 16 evrov:
krompir (1 g), buča muškatna (rezana!), cvetača, repa (0,5 kg), zeljna glava, kitajsko zelje, gomoljna zelena (2 kosa), por (0,25 kg), vrečica zimskega tolščaka, pal-choi, zelena solata, endivija (ali špinača).
krompir (1 g), buča muškatna (rezana!), cvetača, repa (0,5 kg), zeljna glava, kitajsko zelje, gomoljna zelena (2 kosa), por (0,25 kg), vrečica zimskega tolščaka, pal-choi, zelena solata, endivija (ali špinača).
🌺 Najbolj vesela sva vašega odziva ... Tokrat nam je zaupala navdušenje nad pripravo obroka naša redna stranka..Mogoče dobi kdo kakšen navdih tudi za svoje kosilo!.🥗
💚💛🧡"Naredila sem PEČENE KOLERABICE S SEZAMOM. Meni je bilo zelo dobro. Kolerabice sem narezala in spekla v pečici ko so bile mehke sem ji umešala v sezam katerega sem prej malo prepražila na kokosovo maščobi, samo toliko da zadiši. postregla sem kot prilogo k mesu. Dobro je! In še naredila sem PEČENO BUČO HOKKAIDO. z olupkom vred sem spekla v pečici do mehkega. Zraven sem zmešala beli sir tisti mehak kremast, tudi zelo dobro!" 😍
Za več info o zabojčkih Brevkine svežine : mojekovrt@gmail.com
Vse pridelano na najinih njivah na ekološki način! 💓💓💓
Vse pridelano na najinih njivah na ekološki način! 💓💓💓
Ni komentarjev:
Objavite komentar