12. sep. 2019

Ta teden ZVRHANI ZABOJČKI ..


V srednjih zabojčkih tudi BUČA ŠPAGETARICA ..


* Buča špagetarica na pogled ni nič posebnega, je bučasta in ne prav lepa, a kdor jo zna pripraviti, zna presenetiti ...Midva jo imava najrajši v obliki špagetaste solate, njeno meso sva uporabila tudi že za breglutensko pito, je pa super surovina za raznovrstne LCHF omake. Potrebna pa je pozornost pri rezanju, saj zna biti lupina precej trda! Lahko jo pečemo v pečici ali v sopari (v večjo posodo nalijemo malo vode in vanj položimo na večje kose narezano bučo. Z vilico preizkušamo njeno mehkost, če želite "al dente" špagete, je boljše če je mesto trše ) Od tod naprej pa je vse odvisno od vaše kreativnosti, spretnosti in vašega okusa. Danes si jo bova privoščila v obliki solate. 🥘



Majhen zabojček:
krompir (1 kg), zelena solata, bučke (0,5 kg), paprike (0,5 kg), čebula (0,25 kg), buča hokkaido
Srednji zabojček:
krompir (1 kg), zelena solata, jajčevec (0,3 kg), stročji fižol (0,2 kg), šopek korenčka, buča špagetarica (velika), paprika (0,4 kg), por (0,25 kg), melona
Veliki zabojček:
krompir (1 kg), zelena solata (2 kosa), poganjki graha (0,1 kg), šopek korenčka, kumare (0,5 kg), bučke (0,5 kg), paprika (0,25 kg), špinača (0,25 kg), vrečica tolščaka, buča rezana (muškatna), lubenica, melona
Podlaga iz buče špagetarice za slano pito! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar