26. okt. 2017

Buča krasotica in današnji zabojčki

Poznate mibuno in širokolistno krešo?

Listki ohrovta brez glavne žile,  ki čakajo postopek blanširanja.

Krešo priporočava, da jo kar surovo pohrustajte (mogoče s kakšnim dobrim sirčkom), če pa niste preveč za surovo zelenjavo, pa priporočava, da listke mibune blanširajte (kakšnih 5-10 min.), hitro ohladite z mrzlo vodo, dodate malo soli, popra, oljčno olje (ali kakšno drugo olje), parmezan in še na drobno nasekljan česen ... Imeli boste super dobro & zdravo & sezonsko in hkrati malo neobičajno skledo solate. Super solata za super obrok.


Na levi fotografiji pa vam predstavljava še eno letošnjo krasotico - bučo, ki prihaja iz daljne Afrike... Mlade rastlinice teh semen je Peter uporabljal za cepljenje lubenic. Sosed, ki naju je obiskal, je že pomislil, da imava razstavo ogromnih hrušk :-) 



Sporočava še vsebino današnjih zabojčkov:

Majhen:krompir (1 kg), sladek krompir (o,5 kg), endivija, paprika (0,25 kg), kolerabica, por (0,25 kg), buča hokkaido (manjša)

Srednji: krompir (1 kg), endivija, paprika (0,5 kg), mlada čebula (0,35 kg), buča hokkaido (1 kg), česen (0,1 kg), por (0,25 kg) listki mibune     (0,25 kg), gomoljna zelena

Veliki: krompir (1 kg), sladek krompir (0,5 kg),  stročji fižol (0,5 kg), endivija (2 kosa), paprika (0,5 kg), por (0,25 kg), mlada čebula (0,25 kg), buča hokkaido (1 kg), blitva (0,25 kg), črna redkev (0,5 kg) 



Listki mibune. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar