31. avg. 2017

Zabojčki še bolj okolju prijaznejši....

... ne le, da je vsebina ekološka, počasi prehajava tudi  na biorazgradljive vrečice za svežo listnato zelenjavo. 

Res, da sva do sedaj, če se je le dalo, uporabljala čim manj vrečic ali se držala pravila ponovne uporabe (leseni zabojčki), a se tudi zavedava, da je potrebno čim prej rešit en velik okoljski pereč  problem - še vedno uporabljava plastične vrečice za listnato zelenjavo. Res, da se vrečice dajo v zabojnike za reciklažo, a kaj ko lahko kdaj kakšna zaide tudi v morje in je soudeležena pri okoljskih  katastrofah. Ne, tega pa nočeva in se zavedava, da se je potrebno  obnašat okoljsko odgovorno tudi s tega vidika!  

Rešitev so seveda še vedno vrečice, a ne tiste plastične, ampak škrobnate.

Lesena košarica je sprejemljivejša  od plastične! 
Tokrat sva jih samo  za testiranje uporabila za nežnejšo listnato zelenjavo, saj si jih morava priskrbeti več velikosti, saj so  bolj občutljive  na trganje pri  pakiranju nekoliko bolj robustnejše listnate zelenjave. No, pa tudi stare zaloge je potrebno porabiti, potem pa obljubiva da preideva le še na te.

Že kar nekaj časa naju motijo tudi plastične košarice v katerih se običajno znajdejo jagode, češnjevi paradižniki, tokrat pa fige in robide.V veselje nama je, da sva pri trgovcu z embalažo našla prijetno zamenjavo. Najbrž se bodo že drugo leto vse najine dobrote, ki potrebujejo takšno pakiranje, znašle v takšnih ličnih lesenih košaricah. Vam je všeč? No, do takrat pač bomo vsi skupaj morali še malo potrpeti, saj tudi ni ekološko obnašanje, da bi stare kar zavrgli. Se pa veseliva novosti, to pa vsekakor .. :-)

Pisan svet melon in ena lubenica. 

 Od embalaž pa k zabojčkom ..

Paradižnik je v tem tednu znatno počasneje dozoreval, zato  so ga srednji in veliki zabojčki dobili le 0,75 kg od predvidenega kilograma in ga zamenjali z jajčevci srednjim zabojčkom, veliki pa so dobili večjo melono in bučo. Lubenice so samo manjše, a kljub temu sladke. 

Objavljava vsebino tokratnih zabojčkov:

Majhen zabojček za 8 evrov: krompir (1 kg), paradižnik (1 kg), jajčevci (0,5 kg), čebula (0,25 kg), špinača (0,25 kg) in manjša melona

Srednji zabojček za 12 evrov:  krompir (1 kg), paradižnik (0,75 kg), buča špagetarica, česen (0,1 kg), paprika (0,25 kg), jajčevci (2 kosa), por (0,25 kg), špinača (0,25 kg), bučke (0,5 kg) in melona

Ena izmed vrst melon . Njen okus malo potegne  na kumare. 
Velik zabojček za 16 evrov: :krompir (1 kg), paradižnik (0,75 kg), buča špagetarica (večja), melona (večja), lubenica, korenje (0,25 kg), jajčevci (0,5 kg), paprika (0,25 kg), por (0,25 kg), vrečica  mizune (0,25 kg),čebula (0,25 kg) in kumare  Ni komentarjev:

Objavite komentar