25. avg. 2016

Po tedenskem premoru ponovno zabojčki ...

Po tedenskem premoru ponovno zabojčki ....Nisva šla na morje, temveč sva čas porabila za nove setve, Petru vzame precej časa izgranja lesenega rastlinjaka, svoj čas pa zahtevata tudi otroka..

In kako je kaj na njivah?

S korenčkom smo bolj na "svoh" (najbrž ste  že opazili) , zato smo ga malim zabojčkom zamenjali za manjšo bučo hokkaido, premalo  je zrastla tudi blitva in so zato srednji dobili malo več indijske špinače malabar in še dodatno mero paprik.Nič kaj novega torej, v zabojčkih močno prevladujejo plodovke.

Čebula je letos drobnejša, malo zato ker je vzgojena iz semena, večinoma pa je razlog zaradi mokre pomladi in zgodnjega poletja, ko jo bila okoli nje prava mala poplava.

Iz istega razloga letos ni lubenic (propradle sadike), najbrž bo pa še nekaj melon.

Vsebina zabojčkov:

Mali: paradižnik (1 kg), krompir (1 kg),  česen (0, 1 kg), buča hokkaido, paprika (0,3 kg + dodatna), čebula (0,25 kg), radič

Srednji: paradižnik (1 kg), krompir (1 kg),česen (0,1 kg), buča hokkadio, paprika (0,5 kg), čebula (0,25 kg), špinača malabar (0,35 kg), korenček (0,25 kg), jajčevci (0,5 kg)
Eden izmed zabojčkov v reciklirani leseni embalaži od eko izdelk, ki
 jih trgovci zavržejo, nam pa pridejo še kako prav.

Veliki:paradižnik (1 kg), krompir (1,5 kg), česen (0,1 kg), buča hokkaido, paprika (0,5 kg), čebula (0,25 kg), špinača malabar (0,25 kg), blitva (0,25 kg), korenček (0,25 kg), jajčevci (0,5 kg), šopek zelene in melona


Paprika in nekaj hudo pekočega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar