Repa
je zelenjadnica, ki se ji godi velika krivica. Vsaj tako
mislimo mi. Dve preprosti jedi sta nam zaupali naši goriški odjemalki
in sicer repo iz pečice in njeno različico pireja, ki je podobna
briškemu "tučenju". Obe sta mnenja, da je repa neverjetno slastna zelenjadnica.
Repo iz pečice naredite tako, da jo olupite, narežete na kose, prav tako bučo maslenko, pokapljate z oljčnim oljem in potresete z zeliščno soljo ter spečete v pečici. Ni boljšega, doda!
Katja iz trgovine Zale & Pepe v Novi Gorici pa repo olupi, nareže na kocke in jo skuha skupaj s kockami olupljenega krompirja. Ko je kuhano, vse skupaj na grobo pretlači, zabeli z oljčnim oljem in začini z zeliščno soljo.
Repo iz pečice naredite tako, da jo olupite, narežete na kose, prav tako bučo maslenko, pokapljate z oljčnim oljem in potresete z zeliščno soljo ter spečete v pečici. Ni boljšega, doda!
Katja iz trgovine Zale & Pepe v Novi Gorici pa repo olupi, nareže na kocke in jo skuha skupaj s kockami olupljenega krompirja. Ko je kuhano, vse skupaj na grobo pretlači, zabeli z oljčnim oljem in začini z zeliščno soljo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar