26. avg. 2013

Pisan svet melon - prijetno poletno presenečenje

Velike in majhne.Rumene in bele.
Različne melone, različni okusi.


Degustiramo melone.

Po degustaciji :) A pri meloni nič ni neužtno. Iz lupin se da narediti oksuen sok.

Kaj naj rečemo - odličen so!  In še ideja - melonina bovla.
Nekaj melone zmešamo v mešalniku, nekaj pa jo narežemo. Dodamo limonin sok in polsladko belo vino ter po želji začinimo z ingverjem. Previdno premešamo in naložimo v melonine skledice.(Vir: Dario Cortese - Sadje, moč naravne hrane)


Na dnevu odprtih vrat pa smo jedli solato iz buč špagetaric, kamor smo dodali tudi koščke melon in sončnična semena. Solato smo prelili  z akacijevem medom in ohlajeno postregli s smetano. Dodali smo še malo cimeta. Glede na vaše odzive je bila okusna! :)

Ali ste vedeli, da v zahodni Aziji jedo posušene in soljene pečke melon, te bojda vsebujejo veliko sitosterina, ki znižuje previsok holesterol v krvi.

In za kaj so dobre melone? Zaradi obilja bioaktivnih snovi, skupaj z vodo in sladkorji, slednjih jih je do 10 %, melone delujejo poživilno ter spodbujajo čistilne in obnovitvene procese v telesu ali na kratko: pomlajujejo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar