Velike in majhne.Rumene in bele. |
Različne melone, različni okusi. |
Degustiramo melone. |
Po degustaciji :) A pri meloni nič ni neužtno. Iz lupin se da narediti oksuen sok. |
Kaj naj rečemo - odličen so! In še ideja - melonina bovla.
Nekaj melone zmešamo v mešalniku, nekaj pa jo narežemo. Dodamo limonin sok in polsladko belo vino ter po želji začinimo z ingverjem. Previdno premešamo in naložimo v melonine skledice.(Vir: Dario Cortese - Sadje, moč naravne hrane)
Na dnevu odprtih vrat pa smo jedli solato iz buč špagetaric, kamor smo dodali tudi koščke melon in sončnična semena. Solato smo prelili z akacijevem medom in ohlajeno postregli s smetano. Dodali smo še malo cimeta. Glede na vaše odzive je bila okusna! :)
Ali ste vedeli, da v zahodni Aziji jedo posušene in soljene pečke melon, te bojda vsebujejo veliko sitosterina, ki znižuje previsok holesterol v krvi.
In za kaj so dobre melone? Zaradi obilja bioaktivnih snovi, skupaj z vodo in sladkorji, slednjih jih je do 10 %, melone delujejo poživilno ter spodbujajo čistilne in obnovitvene procese v telesu ali na kratko: pomlajujejo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar