20. jul. 2013

Tolščak ali portulak - vir omega 3 maščob!

Poznate tolščak ali portulak? Najbrž da! Ga jeste? Najverjetneje ne! ŠKODA! Sušo in vroče sonce odlično prenaša in Tini raste kar v cvetličnem lončku, skupaj z malim lovorjem. Ga ne goji, kar sam je prišel k njej :)) No, za potrebe zabojčkov smo posejali gojeno obliko in po našem mnenju se lahko mirno postavi ob bok divjemu hmelju in koprivam. Dober je v mineštrah in rižotah in seveda z jajci. Najbolj hitro in enostavno pripravimo solato. 
  
Sočne liste in stebla lahko uporabimo kot špinačno zelenjavo ali kot dodatek k solatam, zeliščnim omakam in skuti. Imajo osvežilen, kiselkast in nekoliko slan okus.

SOLATA IZ TOLŠČAKA
Tolščak drobno narežemo, dodamo strok drobno narezanega česna, posolimo po okusu, dodamo ščepec sveže bazilike, zabelimo z olivnim oljem in okisamo po okusu.


Nekateri so mnenje, da gre za enega največjih rezervoarjev omega 3 maščob kar ga sploh lahko najdemo v naravi. Je odličen antioksiadant in vir vitamina C in železa.


In kaj ste si vi pripravili iz njega? 




Ni komentarjev:

Objavite komentar