Poznate tolščak ali portulak? Najbrž da! Ga
jeste? Najverjetneje ne! ŠKODA! Sušo in vroče sonce odlično prenaša in
Tini raste kar v cvetličnem lončku, skupaj z malim lovorjem. Ga ne goji,
kar sam je prišel k njej :)) No, za potrebe zabojčkov
smo posejali gojeno obliko in po našem mnenju se lahko mirno postavi ob
bok divjemu hmelju in koprivam. Dober je v mineštrah in rižotah in
seveda z jajci. Najbolj hitro in enostavno pripravimo solato.
Sočne liste in stebla lahko uporabimo kot
špinačno zelenjavo ali kot dodatek k solatam, zeliščnim omakam in skuti.
Imajo osvežilen, kiselkast in nekoliko slan okus.
SOLATA IZ TOLŠČAKA
Tolščak drobno narežemo, dodamo strok drobno
narezanega česna, posolimo po okusu, dodamo ščepec sveže bazilike,
zabelimo z olivnim oljem in okisamo po okusu.
Nekateri so mnenje, da gre za enega največjih
rezervoarjev omega 3 maščob kar ga sploh lahko najdemo v naravi. Je odličen
antioksiadant in vir vitamina C in železa.
In kaj ste si vi pripravili iz njega?
Ni komentarjev:
Objavite komentar