6. jun. 2013

Le kaj vsebujejo prvi sestavljeni zabojčki?


Veliki zabojček vsebuje: 2 zeleni solati, 1 kg mladega krompirja, 1 kolerabico z listi, 100 g mladega česna, 100 g šalotke, 500 g stročjega fižola, 250 g blitve, 250 g špinače in šop mladega korenja z listi.

Srednji zabojčekvsebuje: 1 zeleno solato, 1 kg mladega krompirja, 1 kolerabico z listi, 100 g šalotke, 500 g mladega stročjega boba, 250 g blitve in šop korenčka.

Fotografija: Uporaba mladega boba v strokih

Bob so naše babice ponavadi jedle v znih in so ga v zaprtih posodah hranile lahko tudi več let. Ta bob, ki smo pa ga sedaj pobrali, ima mlade stroke z mehkimi, nezrelimi zrni in se ga kot takega tudi je.

Strok boba operite, ga narežite na želene kolobarčke in ga skuhate v sopari ali dušite, dokler ne postane mehek. Če še ne poznate njegovega okusa, priporočamo, da ga poskusite brez kakršnih koli dodatkov.Mali zabojček vsebuje:  1 zeleno solato, 1 kg mladega krompirja, 250 g stročjega boba, 100 g mlade šalotke in 100 g mladega česna.



Uporaba mladega boba v strokih

Bob so naše babice ponavadi jedle v znih in so ga v zaprtih posodah hranile lahko tudi več let. Ta bob, ki smo pa ga sedaj pobrali, ima mlade stroke z mehkimi, nezrelimi zrni in se ga kot takega tudi je. Strok boba operite, ga narežite na želene kolobarčke in ga skuhate v sopari ali dušite, dokler ne postane mehek. Če še ne poznate njegovega okusa, priporočamo, da ga poskusite brez kakršnih koli dodatkov.

1 komentar: