Vir: Food Inc. |
Kot zanimivost naj dodamo, da v zahodni Aziji uspevajo predvsem ti vijolični in temno rdeči. Oranžno barvo so mu dali Nizozemci, najbolj razširjen korenček "Nantes", ki je o okusu slajši, pa izhaja iz Francije. Imenuje se po Nantesu, mestu na severozahodu Francije.
Pa še o eksotični zelenjavi - tudi korenček je svoj čas spadal med njo, skupaj s krompirjem. Sprva sploh niso vedeli, kaj bi z njim. Gospe so si z bujnim zelenjem namesto s perjem lepšale klobuke. Cvetove in korenčke so si zatikale v obleke. Vrhove korenov so dajali v posodice z vodo in jih razstavljali po hiši, da so nežni listi odgnali v okrasne namene. Potem so ga v roke dobili Nizozemci in ga dali tja, kjer je njegovo mesto: pod zemljo. (Povzeto po: Dario Cortese, Zelenjava - druga moč naravne hrane.)
Ni komentarjev:
Objavite komentar