14. okt. 2011

Stebelna zelena

Stebelan zelena. Žal ima letos manj odebeljeno steblo. 
 Vir spodnjih namigov: kulinarika.net

Najboljša je kar sveža. Lahko jo grizljaš kar samo, brez nobenih dodatkov ali pa ji dodaš še kakšno drugo zelenjavo recimo korenček, gomolj sladkega janeža, nadzemno kolerabo, paradižnik, jabolko in še kaj bi se našlo. Vso zelenjavo lepo naribaš na drobno ali na debelo, kot ti paše, vse skupaj premešaš, rahlo posoliš in zabeliš z limoninim sokom in žličko oljčnega olja.Tako, brez kuhanja, kar največ potegneš iz zelenjave in sadja.

Namaz iz skute in zelene.   Foto: Tina g


Stebelna zelena je zelo dobra dušena v maslu.Večji kos masla raztopi na žlički olivnega olja, in v tem prav počasi duši na koščke narezano stebelno zeleno. Čez četrt ure posoli in dodaj zajemalko kokošje ali goveje čiste juhe.Močno zvišaj temperaturo, da se juha povre. Odlično je  s popečeno polento.

In še kremna juha:  recept tukaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar