Patišonke (rožice)odlične za lazanjo. |
Najprej si pripravimo testo za lazanje.
Potem si pripravimo Bučni nadev. Na maščobi prepražimo eno malo čebulo, da postekleni, dodamo dve na tanke lističe narezani bučk (nekoliko večje, najboljše za to so patišonke) in podušimo par minut, da se zmehčajo in ne razpadejo, posolimo, dodamo česen in baziliko.
Nato si pripravimo bešamel, na maslu prepražimo moko, zalijemo z mlekom, solimo, dodamo muškatni orešček in ko se nekoliko ohladi mu primešamo jajce. Buče imajo precej vode, zatonam jajce lazanjo veže. Pripravimo si še nekaj naribanega sira.
Nato pričnemo z nalaganjem plasti, testo, buče, bešamel, nariban sir in končamo s testom politim z bešamelom.
V pečici pečemo na 180 stopinj 45 minut in pred serviranjem naj počiva še kakšnih 15 minut. Buče so zelo nevtranega okusa in lahko kakšno plast nadomestimo s paradižniki ali kakšno drugo zelenjavo,seveda jo preje poražimo ali pokuhamo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar