17. okt. 2010

Testenine z listnatim ohrovtom

Jed pripravila: Romy
Cavolo nero
Na  kokosovi maščobi (žal ne raste v našem podnebnem pasu, a se mu težko odpovem) ali oljčnem olju prepraži čebulo, da rahlo postekleni, dodaj strok česna in na drobno narezan listnati ohrovt. Poduši in rahlo zalivaj z vodo še 15 min., nato zalij z vodo (toliko kolikor jo porabijo testenine) in dodaj Alnatura  testenine, ker pri nas ekoloških & lokalnih testenin skorajda ne dobiš ali pa takoj razpadejo.   Posoli ali dodaj domačo zelenjavno "Vegeto", malo popra, žlico ali dve sladke smetane in  parmezan po okusu. 
Prednosti teh testenine je, da so prepojeni  z vodo v kateri se je dušil  ohrovt in da je  za kuhanje potrebna le ena posoda.Ahm, kar je zelo  prikladno za kampiranje, če imaš le en gorilnik  :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar