4. okt. 2010

Bučni golaž

 Jed pripravila: Silva Studen

Dolgujemo še recept golaža, ki smo ga okušali na Dnevu odprtih vrat. Res je bil okusen ... Recept je vzet iz knjige Čarobni svet buč od Ruth Podgornik Reš.

Potrebujemo:
800 g bučnega mesa (buče Hokkaidke)
50 g paradižnika
1 rdečo papriko
500 g čebule
4 stroki česna
2 žlici balzamičnega kisa (to smo spustili)
5 žlic oljčnega olja
0,5 vode ali jušne osnove
2 žlici paradižnikove mezge
1 žliva paprike v omaki, majaron, timijan,
kumina, sol in poper

Bučno maso razrežemo na koščke. Paradižnike blanširamo v vreli vodi, jih olupimo, odstranimo semena in razrežemo na kocke. Papriko razrežemo na koščke. Drobno nasekljamo čebulo in olupimo česen. Čebulo popražimo na vročem olju, dodamo bučno meso in papriko. Po nekaj minutah dodamo koščke paradižnika in strt česen, prelijemo jušno osnovo, dodamo paradižnikovo mezgo, papriko v prahu, kumino, sol in poper. Kuhamo pol ure. Odišavimo z majaronom, timijanom, kisom in še malo pokuhamo.

1 komentar:

  1. danes sem naredila ta golaž, res je super, vsi so ga hvalili. še otroci so ga jedli, samo da sem ga za njih zmiksala, pa so to imeli kot omako za h pire krompirju. res super!

    OdgovoriIzbriši