9. sep. 2010

Ljutenica - popečena (pikantna) ozimnica po Bolgarsko


Popečeno ozimnico pripravila: Polona P.


1. V pecici specemo 2 kg rdecih paprik, samo toliko, da jih lahko nato olupimo. Odcedimo vodo, lahko tudi cez noc.

2. Specemo tudi 1kg olupljenega paradiznika, na 180-200oC da izpusti vodo in kar nekaj vode izpari.

3. Tudi to odcedimo, da je cim manj vode. papriko narezemo na male koscke, prav tako paradiznik, vse skupaj kuhamo, dodamo 1,5dcl olivnega olja, 70 g sladkorja, 70 g kisa, sol po okusu ter 1 sopek petrsilja.

4. Dodamo tudi pekoco papriko, ce imamo radi pekoce.

5. Kuha
mo toliko casa, da nekaj tekocine odpari (1-2uri) z obcasnim mesnjem, seveda odkrito.

6. Nalozimo do vrha v sterilizirane vroce kozarce in tesno pokrijemo s steriliziranimi pokrovcki. Kozarce in pokrocke je najlzje sterilizirati v loncu z dvojnim dnom na pari. Vroce kozarce zavijemo v deko in pustimo da se pocasi ohlajajo, 1 do 2 dni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar